Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ & ΕΓΩ

Screen shot 2014-08-05 at 2.33.38 PM

Για πρώτη φορά στον Ιππικό Όμιλο Κυκλάδων πραγματοποιείται Σεμινάριο πάνω στην Συμπεριφορά, την Εκπαίδευση και την Υπακοή Σκύλου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων και μη, αφορά σκύλους με ή χωρίς pedigree, ανεξαρτήτου φυλής και ηλικίας, όπου καλύπτονται ποικίλα θεμάτα με τα σκύλια στην καθημερινότητά τους σε σχέση με ψυχολογία, κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση και υπακοή σκύλου.

Εισηγητές του Σεμιναρίου θα είναι η εκπαιδεύτρια Κα Σαντρίνα Βαλάτα και ο κτηνίατρος Κος  Γιώργος Μαραγκός.

Η Κα Βαλάτα είναι επαγγελματίας Εκπαιδεύτρια σκύλων από το 1984. Θεωρείται η πρώτη γυναίκα εκπαιδεύτρια σκύλων στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην εκπαίδευση σε τομείς βασικής υπακοής σκύλων, διαπαιδαγώγησης κουταβιών αλλά και στην διόρθωση προβληματικής συμπεριφόράς. Έχει εκπαιδεύσει πολλά σκυλιά για σπίτι ή εργασία και είναι ιδιαιτέρως γνωστή με την συμμετοχή μαθητών σκύλων της σε διαφημίσεις τηλεόρασης. Έχει ασχοληθεί με πάρα πολλές περιπτώσεις συμπεριφοράς σκύλων πράγμα που την καθιστά ιδανική για την εισήγηση των θεμάτων μας! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κα Βαλάτα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο Κος Μαραγκός, γνωστός Κτηνίατρος στο νησί της Σύρου, σπούδασε κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Π. Θεσ/νίκης μεταξύ 1993-1999. Εργάστηκε στην Κλινική Μικρών Ζώων των κ. Λιαπή και Δανούρδη στο Χαλάνδρι Αττικής την περίοδο 1999-2000. Αργότερα  υπηρέτησε ως Στρατιωτικός κτηνίατρος στην Αεροπορία τα έτη 2000-2002. Έκτοτε, είναι ελεύθερος επαγγελματίας ασχολούμενος με ζώα συντροφιάς, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην χειρουργική μαλακών μορίων.  Εργάζεται στην Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων, την οποία ίδρυσε το 2012, εξελίσοντας το κτηνιατρείο μικρών ζώων που λειτουργούσε στην Σύρο από το 2002 έως το 2012. Σε ένδειξη στήριξης της προσπάθειας του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων για ενημέρωση που αφορά τον σκύλο, ο Κος Μαραγκός θα μιλήσει για το κτηνιατρικό κομμάτι της εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Κο Μαραγκό και την Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Όμιλου Κυκλάδων στην περιοχή Λειβάδια στο Μάννα την Κυριακή 7 και την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014. Η Κα Βαλάτα θα έχει μαζί της εκπαιδευμένο από εκείνη σκύλο για τις ανάγκες της εισήγησης και κατόπιν συνεννόησης δέχεται να χρησιμοποιήσει ανεκπαίδευτο κουτάβι συμμετέχοντα στο σεμινάριο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί βιωματική επίδειξη. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στο 6977 449644, με την Κα Αναστασία Καραμολέγκου, υπεύθυνη διοργάνωσης. Τα κουτάβια θα πρέπει να είναι από 2,5 μηνών.

Χορηγός επικοινωνίας του Σεμιναρίου είναι Bewi-Dog και η Belcando.

Το κόστος για το σεμινάριο είναι 20 ευρώ ανά ημέρα ή 30 ευρώ και για τις 2 μέρες.

Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε με το 6977 449644 για την δήλωση της συμμετοχής σας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνοδεύετε τον σκύλο σας στο Σεμινάριο, θα πρέπει να μένει δεμένος, ήσυχος μαζί σας στο λουρί του, να είναι κοινωνικός με τα άλλα σκυλιά και να φροντίσετε για την απομάκρυνση τυχόν ακαθαρσιών του. Επίσης, οι θηλυκές  να μην είναι σε οίστρο.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και θα χαρούμε πολύ να σας υποδεχθούμε στον χώρο μας!

 

Drop a comment

Your email address will not be published.