ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων συστάθηκε το 2007 και εδρεύει στην τοπόθεσία Λειβάδια, στο Μάννα Ερμούπολης Σύρου. Στις Κυκλάδες είναι ο μόνος αθλητικός Όμιλος αναγνωρισμένος από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας,  καθώς και ο μοναδικός με οργανωμένες εγκαταστάσεις. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, αθλητές και μη, επισκέπτες του νησιού, λάτρεις της φύσης, αλλά και σε όσους/ες μπορούν να συσχετιστούν με οποιονδήποτε τρόπο μαζί του.

Όραμα του η διάδοση της Ιππασίας στα νησιά, Αποστολή του η εκμάθηση Ιππασίας, η ευημερία των αλόγων, η ασφάλεια των αθλητών και αθλουμενων καθώς και η ενασχόληση ευρύτερα με την ιππασία και τα δρώμενά της.

argon anastasia1

Προπονήτρια του Ομίλου είναι η Αναστασία Καραμολέγκου, γνωστή στον χώρο της αθλητικής ιππασίας και ιδιαίτερα στο άθλημα της αμαξοδήγησης. Πρωταθλήτρια, Πανελληνιονιονίκης και Πολυνίκης στην Αμαξοδήγηση, ασχολείται με την εκμάθηση ιππασίας τα τελευταία 10 χρόνια και είναι και η ίδια αθλήτρια ιππασίας, με άδειες ικανότητος και στα 4 ιππικά αθλήματα της Ελληνικής Όμοσπονδίας Ιππασίας (υπερπήδηση εμποδίων, ιππική δεξιοτεχνία, αμαξοδήγηση και ιππική αντοχή).  Θα την συναντήσετε σε ημερίδες ή αγώνες ιππασίας, εντός και εκτός Ελλάδος, με διεθνείς προπονητές, ως διοργανώτρια, μεταφράστρια, προπονήτρια ή και μαθητευόμενη, σε Αγώνες Αμαξοδήγησης ως κριτής ή αθλήτρια καθώς και ως εθελόντρια σε διάφορα ιππικά και μη δρώμενα.

Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και των δραστηριοτήτων είναι οι μαθητές, τα παιδιά κυρίως, που με την αφοσίωσή τους εμπλέκονται σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων. Η ενασχόλησή και η ομαδικότητα με την οποία αλληεπιδρούν με τα άλογα, την ιππασία και όλες τις δραστηριότητες γύρω από αυτά,  συμβάλλουν στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Ομίλου και είναι στοιχείο που παρατηρείται και σχολιάζεται θετικά από όλους τους επισκέπτες.

ομάδα1